المواضيع الأخيرة
» Sondos
الأربعاء 28 أغسطس 2024, 07:35
» Sondos
الأربعاء 28 أغسطس 2024, 01:17
» Sondos
الثلاثاء 27 أغسطس 2024, 23:02
» Sondos
الثلاثاء 27 أغسطس 2024, 04:44
» Sondos
الثلاثاء 27 أغسطس 2024, 01:06
» Sondos
الإثنين 26 أغسطس 2024, 20:57
» Sondos
الأحد 25 أغسطس 2024, 23:20
» Sondos
الأحد 25 أغسطس 2024, 19:57
» Sondos
الثلاثاء 20 أغسطس 2024, 22:17
» Sondos
الإثنين 19 أغسطس 2024, 17:59
المواضيع الأكثر نشاطاً
دجاج الكورما الهندي
دجاج الكورما الهندي
دجاج الكورما الهندي
المقادير
10 x عدد صدور دجاج مخلية (مقطعة قطع صغيرة)
6 x عدد فص ثوم (مفروم)
2 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (والأفضل أبيض)
1 x معلقة كبيرة جارام ماسالا
1 x معلقة صغيرة كمون
1 x معلقة صغيرة حبهان (مطحون)
1 x عدد بصلة (مفروم ناعم)
1 x كوب (240 مللى) حليب جوز الهند
1 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
1 x معلقة كبيرة نشا
1 x كوب (140 جرام) زبادي
1 x معلقة كبيرة جنزبيل (مبشور)
½ x معلقة صغيرة شطة
½ x معلقة صغيرة قرنفل (مطحون)
½ x كوب (140 جرام) لوز (مقطع شرائح ومحمص)
¼ x كوب (240 مللى) ماء (بارد)
هننقع قطع الدجاج فى الزبادى وهنضيف عليه نصف كمية البهارات ما عدا الملح والفلفل ونقلبه كويس ويترك فى التتبيلة ساعتين على الأقل فى الثلاجة.
فى حلة صغيرة على النار هنضيف 3 معالق كبار زيت وهنضيف باقى البهارات ما عدا الملح والفلفل ونقلبها كويس.
بعد كده هنضيف الثوم والبصل والجنزبيل المبشور وهنقلبهم كويس فى الزيت لمدة دقيقتين.
هنضيف الدجاج المنقوع بالزبادى ونقلب كويس لحد ما الدجاج يستوى.
هندوب النشا فى ربع كوب ماء بارد ونضيفه على الدجاج وهنضيف كمان حليب جوز الهند ومعلقة صلصة طماطم واللوز المحمص والملح والفلفل وهنقلب الخليط ونسيبه يغلى لمدة دقيقتين.
هنزين دجاج الكورما بالكزبرة الخضراء وقرون الفلفل الحمراء وبكده يبقى جاهز للتقديم.
المقادير
10 x عدد صدور دجاج مخلية (مقطعة قطع صغيرة)
6 x عدد فص ثوم (مفروم)
2 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (والأفضل أبيض)
1 x معلقة كبيرة جارام ماسالا
1 x معلقة صغيرة كمون
1 x معلقة صغيرة حبهان (مطحون)
1 x عدد بصلة (مفروم ناعم)
1 x كوب (240 مللى) حليب جوز الهند
1 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
1 x معلقة كبيرة نشا
1 x كوب (140 جرام) زبادي
1 x معلقة كبيرة جنزبيل (مبشور)
½ x معلقة صغيرة شطة
½ x معلقة صغيرة قرنفل (مطحون)
½ x كوب (140 جرام) لوز (مقطع شرائح ومحمص)
¼ x كوب (240 مللى) ماء (بارد)
هننقع قطع الدجاج فى الزبادى وهنضيف عليه نصف كمية البهارات ما عدا الملح والفلفل ونقلبه كويس ويترك فى التتبيلة ساعتين على الأقل فى الثلاجة.
فى حلة صغيرة على النار هنضيف 3 معالق كبار زيت وهنضيف باقى البهارات ما عدا الملح والفلفل ونقلبها كويس.
بعد كده هنضيف الثوم والبصل والجنزبيل المبشور وهنقلبهم كويس فى الزيت لمدة دقيقتين.
هنضيف الدجاج المنقوع بالزبادى ونقلب كويس لحد ما الدجاج يستوى.
هندوب النشا فى ربع كوب ماء بارد ونضيفه على الدجاج وهنضيف كمان حليب جوز الهند ومعلقة صلصة طماطم واللوز المحمص والملح والفلفل وهنقلب الخليط ونسيبه يغلى لمدة دقيقتين.
هنزين دجاج الكورما بالكزبرة الخضراء وقرون الفلفل الحمراء وبكده يبقى جاهز للتقديم.
|
shamirnda- مديرة منتدى
- تاريخ التسجيل : 02/06/2013
الموقع : http://shamirnda.ahlamontada.com/forum
رد: دجاج الكورما الهندي
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
جزاك الله خير الجزاء واحسن اليك
موضوع قيم في القمة
جزاك الله خير الجزاء واحسن اليك
موضوع قيم في القمة
|
خديجة نجيب- المديرة العامة النائبة الاولى
- تاريخ التسجيل : 12/10/2013
مواضيع مماثلة
» وصفة رائعة لتحضير دجاج التكا ، طريقة عمل دجاج التكا
» الطاجن الهندي
» عمل خبز النان الهندي
» الدجاج الهندي
» الكباب الهندي
» الطاجن الهندي
» عمل خبز النان الهندي
» الدجاج الهندي
» الكباب الهندي
إنشاء حساب أو تسجيل الدخول لتستطيع الرد
تحتاج إلى أن يكون عضوا لتستطيع الرد.
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى