المواضيع الأخيرة
» Sondos
الأربعاء 28 أغسطس 2024, 07:35
» Sondos
الأربعاء 28 أغسطس 2024, 01:17
» Sondos
الثلاثاء 27 أغسطس 2024, 23:02
» Sondos
الثلاثاء 27 أغسطس 2024, 04:44
» Sondos
الثلاثاء 27 أغسطس 2024, 01:06
» Sondos
الإثنين 26 أغسطس 2024, 20:57
» Sondos
الأحد 25 أغسطس 2024, 23:20
» Sondos
الأحد 25 أغسطس 2024, 19:57
» Sondos
الثلاثاء 20 أغسطس 2024, 22:17
» Sondos
الإثنين 19 أغسطس 2024, 17:59
المواضيع الأكثر نشاطاً
عمل خبز النان الهندي
عمل خبز النان الهندي
عمل خبز النان الهندي
المقادير
4 x كوب (140 جرام) دقيق (أبيض)
3 x عدد فص ثوم (مفروم)
2 x معلقة كبيرة خميرة (فورية)
2 x معلقة صغيرة سكر
1 ½ x كوب (240 مللى) ماء (دافى)
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
0.3 x كوب (140 جرام) زبادي
¼ x كوب (140 جرام) زبدة
هنضيف السكر للماء ونقلبه كويس وبعدين هنضيف الخميرة ونقلبها كويس وبعدين هنغطى الماء ونسيبه على جنب يخمر.
فى بولة كبيرة هنضيف الدقيق وعليه الملح ونقلب كويس.
هنضيف الزبادى على الدقيق ونخلطه كويس (يفضل استخدام خلاط يدوى)
أثناء الخلط هنضيف الخميرة شوية شوية لحد ما قوام العجين يتماسك (مش شرط نستعمل كل كمية الماء والخميرة)
هنسيح الزبدة ونضيفها على العجين ونستمر بالعجن كويس.
هنضيف الثوم المفروم أو البودرة للعجين ونعجنه تانى كويس جدا.
هنقسم العجينة لكرات متوسطة الحجم ونغطيها ونسيبها على جنب لمدة نصف ساعة علشان تخمر.
بعد ما تخمر كرات العجين هنفردها على شكل دائرى بالنشابة لحد ما تبقى رقيقة ونراعى اننا نرش دقيق على الرخامة والعجين واحنا بنفرده.
على نار متوسطة هنجيب صاجة وبعد ما تسخن هنبدأ نسوى عليها العجين المفرود لمدة دقيقة وبعدين نقلب العجين وندهن الوش بزبدة سايحة وبعد دقيقة نقلب تانى وندهن الوش التانى بزبدة سايحة وبعد دقيقة نقلب كمان مرة وبكده يبقى الرغيف استوى.
هنرفع الخبز من على النار ونفصل بين الأرغفة بورق زبدة وبالهنا والشفا.
المقادير
4 x كوب (140 جرام) دقيق (أبيض)
3 x عدد فص ثوم (مفروم)
2 x معلقة كبيرة خميرة (فورية)
2 x معلقة صغيرة سكر
1 ½ x كوب (240 مللى) ماء (دافى)
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
0.3 x كوب (140 جرام) زبادي
¼ x كوب (140 جرام) زبدة
هنضيف السكر للماء ونقلبه كويس وبعدين هنضيف الخميرة ونقلبها كويس وبعدين هنغطى الماء ونسيبه على جنب يخمر.
فى بولة كبيرة هنضيف الدقيق وعليه الملح ونقلب كويس.
هنضيف الزبادى على الدقيق ونخلطه كويس (يفضل استخدام خلاط يدوى)
أثناء الخلط هنضيف الخميرة شوية شوية لحد ما قوام العجين يتماسك (مش شرط نستعمل كل كمية الماء والخميرة)
هنسيح الزبدة ونضيفها على العجين ونستمر بالعجن كويس.
هنضيف الثوم المفروم أو البودرة للعجين ونعجنه تانى كويس جدا.
هنقسم العجينة لكرات متوسطة الحجم ونغطيها ونسيبها على جنب لمدة نصف ساعة علشان تخمر.
بعد ما تخمر كرات العجين هنفردها على شكل دائرى بالنشابة لحد ما تبقى رقيقة ونراعى اننا نرش دقيق على الرخامة والعجين واحنا بنفرده.
على نار متوسطة هنجيب صاجة وبعد ما تسخن هنبدأ نسوى عليها العجين المفرود لمدة دقيقة وبعدين نقلب العجين وندهن الوش بزبدة سايحة وبعد دقيقة نقلب تانى وندهن الوش التانى بزبدة سايحة وبعد دقيقة نقلب كمان مرة وبكده يبقى الرغيف استوى.
هنرفع الخبز من على النار ونفصل بين الأرغفة بورق زبدة وبالهنا والشفا.
|
shamirnda- مديرة منتدى
- تاريخ التسجيل : 02/06/2013
الموقع : http://shamirnda.ahlamontada.com/forum
رد: عمل خبز النان الهندي
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
جزاك الله خير الجزاء واحسن اليك
موضوع قيم في القمة
جزاك الله خير الجزاء واحسن اليك
موضوع قيم في القمة
|
خديجة نجيب- المديرة العامة النائبة الاولى
- تاريخ التسجيل : 12/10/2013
رد: عمل خبز النان الهندي
دود مميزة ورااائعه كروعتكم اخواتي
لا عدمنا مروركم الطيب
جزاكم خيرا على تشريفكم صفحتي
والى الملتقى بادن الله دمتم في رعاية الله وحفظه
لا عدمنا مروركم الطيب
جزاكم خيرا على تشريفكم صفحتي
والى الملتقى بادن الله دمتم في رعاية الله وحفظه
|
shamirnda- مديرة منتدى
- تاريخ التسجيل : 02/06/2013
الموقع : http://shamirnda.ahlamontada.com/forum
إنشاء حساب أو تسجيل الدخول لتستطيع الرد
تحتاج إلى أن يكون عضوا لتستطيع الرد.
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى