المواضيع الأخيرة
» Sondos
الأربعاء 28 أغسطس 2024, 07:35
» Sondos
الأربعاء 28 أغسطس 2024, 01:17
» Sondos
الثلاثاء 27 أغسطس 2024, 23:02
» Sondos
الثلاثاء 27 أغسطس 2024, 04:44
» Sondos
الثلاثاء 27 أغسطس 2024, 01:06
» Sondos
الإثنين 26 أغسطس 2024, 20:57
» Sondos
الأحد 25 أغسطس 2024, 23:20
» Sondos
الأحد 25 أغسطس 2024, 19:57
» Sondos
الثلاثاء 20 أغسطس 2024, 22:17
» Sondos
الإثنين 19 أغسطس 2024, 17:59
المواضيع الأكثر نشاطاً
طريقة عمل السناكس او البوزو او الكاراتيه فى المنزل
طريقة عمل السناكس او البوزو او الكاراتيه فى المنزل
[b]السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
السناكس او المقرمشات من الاغذية بسيطة التصنيع
ومعدل الربح منها عالى نظرا لخلط عجينة المنتج
من اى من المواد الخام التالية
( مجروش ذرة - بطاطا - قمح - شوفان )
بالماء والهواء + الملح والزيت
وهو ما يزيد من الريع للمنتج
مع استخدام الهواء الساخن
وقوة الدفع للمنتج لانتاج السناكس
المعروف بخفة وزنه وقرمشته وهشاشة قوامه
بالنسبة لصناعة المقرمشات عادة تكون من نوع واحد فقط
والانواع متعددة للمادة الخام
مثل البطاطس والذرة والشوفان
يكون فى بداية الامر
مجروش الذرة الخالى من القشور ويتم نقعها بالماء
ثم يضاف اليها الملح بنسبة معينة
مع كمية من الزيت ويتم العجن ومرور المعجون فى الانبوب
الى جهاز البثق ذو الفم الضيق حيث بقوة دفع الهواء الساخن
يتم خروج المنتج بهيئته المعروفه خليط من العجنة المسواه والهواء
وبعد خروجه يتم وضع المنكهات عليه بالرش والغربلة
ويتم تعبئته فى عبوات فيها
حيز هواء لعدم تكسير المنتج
طريقة اخرى
المقادير
العجينة
6 كوب ماء
2 معلقة شاي ملح
1 3/4 كوب دقيق ذرة أصفر
3 معالق زبدة بدون ملح
باقي المقادير
زيت للقلي
مبشور جبنة بارميزان
بودرة جبنه -اللي بتتجاب للفشار-
هنحط المية على النار لحد ما تغلي في حاجة غويطة
ونحط عليها بعد ما تغلي الملح
ونضيف دقيق الدرة بالتدريج ونقلب
نوطي النار لحد ما الخليط يتقل
وده بيكون حوالي ربع ساعة
نطفي النار
ونحط الزبدة ونقلب لحد ما تسيح
ماشي؟؟
ناخد بعد كده من العجينة دي 3 كوبايات
ونفردها بسمك ما بين 1.5 و 2 سنتي
ونحطها في التلاجة لحد ما تبرد وتتماسك
نطلعها ونقطعها لقطع
-القطع المقترحة بتكون 5 سنتي طول في 2.5 سنتي عرض-
-جربي انتي تقطيع مختلف وشوفي هتظبط ولا هتتحرق لو أرفع-
هنسخن الزيت في أثناء التقطيع طبعا عشان أول ما نخلص تقطيع نقلي
وهنعملهم مجموعات
يعني نقلي حبة لغايه ما يبقو لونهم دهبي
ونحطهم على مناديل تنشيف
ونحط اللي استوى في الفرن المطفي عشان مش يبردوا عقبال ما نقلي إخواتهم
ولما نخلص
نجيب البودرة بتاعت الجبنة ونرشها وممكن نزود البارميزان حسب الرغبة
أكيد طبعا ممكن تتعمل بطعم تاني غير الجبنة
عند العطارين الكبار هتلاقي بودرة شطة وليمون وبودرة الجبنة
طريقة اخرى
طريقة عمل سناكس الجاودار المحمص
كوب حبوب الجاودار
ماء كافي للنقع
التحضير:
تنقع الحبوب لمدة 48 ساعة مع تغيير ماء النقع كل 12 ساعة
تصفى الحبوب جيدا من الماء
الطبخ:
تحمص الحبوب مع التقليب المستمر حتى تظهر رائحة التحميص
مع الحرص حتى لا تحترق
ملاحظات:
تؤكل مع أنواع البذور و الحبوب المحمصة الاخرى (اللب)
كوجبة خفيفة (سناكس)
طريقة أخرى
كوب طحين
نصف ملعقة ملح
ثمن ملعقة بابريكا (أو بهار الكايان الغير حار)
ملعقة ونصف من الباكينج باودر
4 ملاعق مرجرين أو زبدة
3 ملاعق لبن كثيف أو sour cream
ممكن اضافة بعض الجبن المبشور كنكهة طيبة
التحضير:
بعد عمل المكونات على شكل عجينة تترك في الثلاجة لمدة ساعتين
تشكل على أي شكل نريده وترق بما مقدارة نصف انش كي تقرمش عند الخبيز
ولا تأخذ وقت في الفرن .. أول ما تظهر علامة التحمير تخرج من الفرن
ممكن رش القليل جدا من الملح وهي ساخنة
اذا رغبت بأن تكون مشابهة للموالح اللي في السوق
طريقة اخرى
كوب و نصف دقيق ذرة اصفر نصف كوب دقيق قمح كامل
ملعقة بصل مجفف(بودر)
2 ملعقة صغيرة بيكينج بودر 2
ملعقة صغيرة بقدونس مجفف ملح حسب الرغبة
نصف كوب ماء او اقل حسب الحاجة
تخلط المقادير الجافة و يضاف الماء تسقط العجينة
في الزيت المقدوح بالملعقة حتى يصبح لونها ذهبي محمر
طريقة اخرى
المقادير \ 3 كوب ماء
2 ملعقة صغيرة ملح
كمية من دقيق الدرة الاصفر وهو موجود فى السوبر ماركت الكبير
الطريقة \
يغلى الماء ويوضع عليه الملج وعند الغليان يوضع الدقيق الاصفر
حتى نكور معكى ثم تفرد على صنية مدهونة بالزيت
حتى تبرد وتقطع صوابع غليظة او عريضة
ثم تقلى فى الزيت او تخبز فى الفرن
وبعد ذلك ترش عليها جبنة شيدر مبشورة او رومى
وتؤكل بالكاتشب
وبالهنا والشفا
|
محمدالعابد- مدير منتدى
- تاريخ التسجيل : 09/10/2011
الموقع : http://alyaseen770.ahlamontada.org/
رد: طريقة عمل السناكس او البوزو او الكاراتيه فى المنزل
سَلمت يدآك ، مـــوضوع مفيد جـــدآ ، بآنتظار جديدك
تقبَل مروري
ودي وتقديري
تقبَل مروري
ودي وتقديري
|
سمراء- مشرفة
- تاريخ التسجيل : 22/04/2011
رد: طريقة عمل السناكس او البوزو او الكاراتيه فى المنزل
تسلم ايدك ع المجهود الجميل
دمتم بتميز
بانتظار جديدك دائما
يعطيك العافيه
دمتم بتميز
بانتظار جديدك دائما
يعطيك العافيه
|
الشيماء- المراقبة العامة
- تاريخ التسجيل : 29/04/2011
رد: طريقة عمل السناكس او البوزو او الكاراتيه فى المنزل
السلام عليكم و رحمة الله
بارك الله فيك على الموضوع الراقي و المميز
ننتظر جديد ابداعاتك ان شاء لله
اطيب المنى
بارك الله فيك على الموضوع الراقي و المميز
ننتظر جديد ابداعاتك ان شاء لله
اطيب المنى
|
فرح- المراقبة العامة
- تاريخ التسجيل : 26/08/2011
رد: طريقة عمل السناكس او البوزو او الكاراتيه فى المنزل
سمراء كتب:سَلمت يدآك ، مـــوضوع مفيد جـــدآ ، بآنتظار جديدك
تقبَل مروري
ودي وتقديري
|
محمدالعابد- مدير منتدى
- تاريخ التسجيل : 09/10/2011
الموقع : http://alyaseen770.ahlamontada.org/
رد: طريقة عمل السناكس او البوزو او الكاراتيه فى المنزل
الشيماء كتب:تسلم ايدك ع المجهود الجميل
دمتم بتميز
بانتظار جديدك دائما
يعطيك العافيه
|
محمدالعابد- مدير منتدى
- تاريخ التسجيل : 09/10/2011
الموقع : http://alyaseen770.ahlamontada.org/
رد: طريقة عمل السناكس او البوزو او الكاراتيه فى المنزل
فرح كتب:السلام عليكم و رحمة الله
بارك الله فيك على الموضوع الراقي و المميز
ننتظر جديد ابداعاتك ان شاء لله
اطيب المنى
|
محمدالعابد- مدير منتدى
- تاريخ التسجيل : 09/10/2011
الموقع : http://alyaseen770.ahlamontada.org/
مواضيع مماثلة
» طريقة التخلص من الذباب في المنزل
» طريقة عمل قالب الايس كريم في المنزل
» طريقة تحضير الجوزيه بالنواتيلا والتوفي في المنزل
» طريقة عمل البيتزا و الميني بيتزا الجميلة في المنزل
» طريقة تحضير الجوزيه بالنواتيلا والتوفي في المنزل
» طريقة عمل قالب الايس كريم في المنزل
» طريقة تحضير الجوزيه بالنواتيلا والتوفي في المنزل
» طريقة عمل البيتزا و الميني بيتزا الجميلة في المنزل
» طريقة تحضير الجوزيه بالنواتيلا والتوفي في المنزل
إنشاء حساب أو تسجيل الدخول لتستطيع الرد
تحتاج إلى أن يكون عضوا لتستطيع الرد.
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى